σταματηςγεωργακης

Ο Σταμάτης Γεωργάκης, γεννήθηκε και ζεί στο Κορωπί.

Με Σπουδές αρχικά στην Ακαδημία Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και μετεκπαίδευση στα Ναυτικά Ηλεκτρονικά Όργανα και στη Ραδιοτηλεφωνία, στη συνέχεια εισήχθη ως μόνιμο προσωπικό στο Λιμενικό Σώμα και υπηρέτησε για 8 χρόνια σε περιπολικά πλοία της Ελληνικής Ακτοφυλακής ως το 1997 όπου και αποφάσισε να αποχωρήσει.

Εκτοτε, ασχολείται αποκλειστικά με την αμπελουργία και την οινοποιία, επαγγελματικά αλλά και επιστημονικά. Παρακολούθησε σεμινάρια αμπελουργίας στο ΕΚΠΑ και είναι κάτοχος MSc Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στη Σχολή Επιστημών Τροφίμων στο τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών .

Τα τελευταία 14 χρόνια είναι πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Κορωπίου. Είναι μέλος ΔΣ της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου και είναι μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ενωσης Οινοποιητικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων Ελλάδας . Σημαντικό όραμα του, το οποίο υποστηρίζει σθεναρά, είναι η εξέλιξη του Συνεταιριστικού ιδεώδους, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Παράλληλα, είναι πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ στον Ελληνικό Πολιτισμό. Ακόμη, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Αρχαιομετρίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και κύκλους σπουδών στη Σχολή Διδασκαλίας Ιστορίας της Τέχνης της Ελληνικής Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Επίσης, κύρια ενδιαφέροντα του, είναι η μελέτη και η καταγραφή των αιωνόβιων ελαιόδεντρων, η προστασία του περιαστικού περιβάλλοντος και του Αττικού Αμπελώνα και η αγροτουριστική ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής, μέσω της ανάδειξης του ιστορικού και πολιτισμικού πλούτου που διαθέτει.

Φωτογραφίες

Trigos1
Στον τρύγο...
20180820 105600
DSC09284
Σταμάτης Γεωργάκης
20230319 122514
Από το περίπτερο του ΑΟΣ Κορωπίου στην FOODEXPO
201743140 4053195304749862 4370119423667685848 N
20230420 123010
277308952 3022024584725862 5161850311153866611 N
277572640 4957837264285657 6971002558704093987 N
72555654 2456266784442730 5590108117103804416 N

Θα χαρώ να επικοινωνήσετε μαζί μου!

Τηλ. 6932832183

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.